Om loppet

Vad är Monitor Battle?

Monitor Battle debuterar fredag 29 juli 2022 och är en form av OCR tävling där vi kombinerar hinderbanor,  Swimrun och traillöpning. Erfaren eller inte? Loppet kommer vara lagom utmanande för alla.

Banan är cirka 6 kilometer och går genom centrum, bostadsområden, via stigar, uppför backar, i vatten och genom 15 olika hinder.

Du kan välja om du vill springa på egen hand eller som deltagare i ett lag. Varför inte samla familjen, kompisgänget eller företaget? När ni anmäler er kan ni vara den mängd ni vill på laget. Alla ska ta sig i mål och det är medeltiden som räknas. 

Vågar du utmana dig själv?

Däckhinder

Uppkomsten av monitor battle

Idéen kring att genomföra en variant av hinderbanelopp i Filipstad har funnits en längre tid hos föreningen Filipstadsföretag i samverkan. Tack vare samverkan mellan flera organisationer i Filipstad kan vi nu göra idéen till verklighet.

Den sista veckan i juli varje år arrangerar Filipstads kommun “Filibjur” som är en turist- och festvecka. Därför bestämde vi att debuten för tävlingen ska genomföras fredag 29 juli och på så sätt bli ett spännande inslag i Filibjur. Under rådande siutation med Covid-19 har vi fått flytta upp debuten till 2022.

Loppets namn Monitor Battle valdes för att knyta an till något vi är stolta över här i Filipstad. Monitor är nämligen Filipstadsfödda John Ericssons sensationella skapelse, en pansarbåt som besegrade sydstaternas Merrimac i sjöslaget vid Hampton Roads 1862 under amerikanska inbördeskriget.