Om loppet

Vad är Monitor Battle?

Monitor Battle arrangeras för tredje året fredag 19 juli 2024 och är en form av OCR tävling där vi kombinerar hinderbanor,  Swimrun och traillöpning. Erfaren eller inte? Loppet kommer vara utmanande för alla.

Banan är cirka 6 kilometer och går genom centrum, bostadsområden, via stigar, uppför backar, i vatten och genom 19 olika hinder.

Du kan välja om du vill springa på egen hand eller som deltagare i ett lag med minst 3 personer. Varför inte samla familjen, kompisgänget eller företaget?  Vid lagtävling räknas summan av de tre snabbaste i laget.

Vågar du utmana dig själv?

Person springandes över bro

BANSKISS 2023

Här kan du se hur banan gick genom Filipstad och var hindren var placerade 2023. För att läsa lite info om respektive hinder, klicka här eller på bilden. 2024 års banskiss kommer närmare tävling.

Uppkomsten av monitor battle

Idéen kring att genomföra en variant av hinderbanelopp i Filipstad har funnits en längre tid hos föreningen Filipstadsföretag i samverkan. Tack vare samverkan mellan flera organisationer i Filipstad kan vi nu göra idéen till verklighet.

Den sista veckan i juli varje år arrangerar Filipstads kommun “Filibjur” som är en stadsfest. Därför bestämde vi att debuten för tävlingen skulle genomföras fredag 29 juli 2022 och på så sätt bli ett spännande inslag i stadsfesten. Det blev en riktig publikfest!

Loppets namn Monitor Battle valdes för att knyta an till något vi är stolta över här i Filipstad. Monitor är nämligen Filipstadsfödda John Ericssons sensationella skapelse, en pansarbåt som besegrade sydstaternas Merrimac i sjöslaget vid Hampton Roads 1862 under amerikanska inbördeskriget.